Πώς η μουσική μπορεί να δώσει στους αθλητές ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα

0
12
Πώς η μουσική μπορεί να δώσει στους αθλητές ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα

Δεν είναι σοκ ότι ο καθένας παίρνει υπνωτιστεί όταν η μουσική αρχίζει ανατίναξη έξω από τα ηχεία εδώ στο Rosebud ή σε μια μεγάλη αθλητική εκδήλωση. Το πλήθος τρελαίνεται, η ενέργεια ρέει στον χώρο, και οι αθλητές αισθάνονται ένα επιπλέον κύμα ετοιμότητας όταν ο ήχος τους χτυπά.

Αυτό έγινε τόσο αισθητή ότι το 2007, USA Track and Field απαγορευτεί αθλητές από τη χρήση ακουστικών κατά τη διάρκεια του ανταγωνισμού, προκειμένου «να αποτραπεί δρομείς από το να έχουν ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.»

Αλλά, ακριβώς πώς η μουσική βοηθά τους αθλητές να πάρει psyched για την εκδήλωσή τους;

Ερευνητές από το Νότιο Πανεπιστήμιο της Γεωργίας έχουν θέσει ως στόχο να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα. Πρώτα κοίταζαν προηγούμενες μελέτες, σημειώνοντας ότι η μουσική έχει αποδειχθεί για να εκτρέψει την προσοχή μακριά από τα συναισθήματα της κούρασης, την τόνωση της βελτιωμένες επιδόσεις, χαμηλότερη συναισθήματα του θυμού και της κατάθλιψης, και να επιταχύνει τις κινήσεις (όταν δεν υπάρχει μια ταχεία ρυθμό). Οι αθλητές που αγωνίστηκαν σε αθλήματα όπως το καλλιτεχνικό πατινάζ, εν τω μεταξύ, θα μπορούσαν να επιτύχουν βέλτιστη απόδοση ακούγοντας μουσική με πιο αργό ρυθμό.

Οι ερευνητές μέτρησαν πώς η μουσική επηρέασε επτά Division I collegiate αθλητές που συμμετέχουν στο ποδόσφαιρο, το ποδόσφαιρο, και το τένις. Παρακολουθούσαν τους αθλητές με και χωρίς μουσική, και παρατήρησα ότι η μουσική ελεγχόμενη διέγερση επίπεδα πριν και μετά τον αγώνα και βοήθησε τους αθλητές διανοητικά προετοιμασία πριν από την ανταγωνίζονται. Φάνηκε επίσης να τους βοήθησε να ελέγχουν τις διαθέσεις τους και να δημιουργήσουν μια αίσθηση συντροφικότητας κατά τη διάρκεια του αθλητικού ανταγωνισμού.

Αυτές οι παρατηρήσεις βασίστηκαν σε μόλις επτά αθλητές, αλλά άλλες μελέτες έχουν καταλήξει σε παρόμοια συμπεράσματα.

Πώς η μουσική μπορεί να δώσει στους αθλητές ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα

Μια μικρή μελέτη από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Brunel αποκάλυψε ότι η μουσική μπορεί να ενισχύσει την αντοχή κατά 15%. Όταν ανταγωνίζονται σε κάθε επίπεδο, αλλά κυρίως στην κορυφή του αθλήματος, ακόμη και μια αύξηση 15% σε απόδοση μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ της νίκης και της απώλειας.

Έτσι αποδεικνύεται ότι αυτό που φαίνεται σαν ένα διασκεδαστικό crowd-pleaser μπορεί να κάνει πραγματικά μια διαφορά στο πώς οι αθλητές που αγωνίζονται σε μια εκδήλωση εκτελέσει. Ελέγξτε Rosebud μας για παραστάσεις, συναυλίες, ή να παραμείνουν στην κορυφή των αθλητικών ειδήσεων & ενημερώσεις!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here